Veehouderij

Boerderij Het Kooghuis

De Boerderij bestaat uit 70 melkoeien en 30 stuks jongvee. We proberen onze koeien zo duurzaam mogelijk te houden en onze eigen gewassen te telen. Ze eten voornamelijk gras wat ze buiten uit het weiland grazen. Percelen waar de koeien niet kunnen komen maaien we voor de wintervoorraad of voeren we vers voor in de stal.

Wij gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en amper kunstmest!
Kom eens kijken naar het reilen en zeilen op de boerderij!


De koeien hebben vrij koeverkeer, ze mogen zelf bepalen of ze en wanneer ze buiten in de weide lopen. Als het erg warm is blijven ze het liefst binnen in de veestal onder ons geïsoleerde staldak. In de nacht lopen ze het liefst buiten om te genieten van de heerlijke koele termperatuur.

De heerlijke melk die de koeien produceren verkopen wij via de melktap en leveren we aan de CONO kaasmakers die er vervolgens verrukkelijke Beemsterkaas van maken.
En natuurlijk verkopen wij deze heerlijke en eerlijke kaas in onze streekwinkel!

Er leven nog veel meer dieren op de boerderij. Het hele jaar rond worden er kalfjes geboren en krijgen de schapen in het voorjaar lammeren. Daarnaast vind u ook onze 3 pony’s, meerdere konijnen, een aantal geiten, een paar katten en twee honden. Wij werken mee aan een project voor de biodiversiteit daarom ziet u elk jaar een bijenlint langs de kant van de weg en worden er verschillende bomen en struiken gepland. Sinds een paar jaar hebben we ook een uil op ons erf wat de gezelligheid compleet maakt! Met al deze dieren en groen zijn we erg blij en kunnen wij de kringloop op het erf op een natuurlijke manier in stand houden. Wilt u zelf komen kijken op onze boerderij? U bent van harte welkom tijdens de openingstijden van onze streekwinkel!